Biz Kökü Tarihin Binlerce Yıllık Derinliklerine Uzanan Bir Millet ve Devletiz.

Biz Kökü Tarihin Binlerce Yıllık Derinliklerine Uzanan Bir Millet ve Devletiz.

Sevgili Gençler, Kıymetli velilerimiz

 

Sizlerin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tazimle yâd ediyorum. Anadolu'ya ayak bastığımız günden bugüne kadar, ülkemizin ve milletimizin bekası için gözlerini kırpmadan hayatını feda eden tüm şehitlerimize, gazilerimize, kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bir asırdır, ülkemizin kalkınması, milletimizin güçlenmesi için emek veren, çalışan, üreten herkesi şükranla anıyorum.

Sevgili gençler,

 Biz kökü tarihin binlerce yıllık derinliklerine uzanan bir millet ve devletiz. 16 devletimizin 2 bin 200 yılı aşkın bir geçmişi vardır. Bugünkü isimleriyle ifade edecek olursak, geniş bir coğrafyada ecdadımız devlet kurmuş, hüküm sürmüştür.

 

Bu tarihi  süreç içerisinde  kritik tarihe yön veren  dönüm noktaları vardır:

Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te kazandığı zafer milletimiz için geleceğini kuracağı yeni bir coğrafyanın kapılarının açılışının müjdecisidir.  Bu ilk devletimiz Anadolu Selçuklu'nun İznik'ten Konya'ya uzanan ve asırlar boyunca süren serencamı çok daha büyük bir doğumla neticelenmiştir.

Söğüt'te toprağa dikilen Osmanlı Çınarı, 600 yılı aşkın süre boyunca üç kıta, yedi iklimde şanla, şerefle, gururla bayrağımızı dalgalandırmıştır. Osmanlı'nın takadı kesildiğinde de yerini taze bir nefes olarak Cumhuriyetimiz almıştır.

 Gazi Mustafa Kemal'in  102 yıl önce  Samsun'a, Osmanlı'nın  gelecek vadeden subaylarından biri olarak ayak basması yeni bir tarih sürecini başlatmıştır.

Geniş bir coğrafyada hüküm süren ecdadımız geride sadece sevgi, saygı ve adalete dayalı hatıralar bırakmıştır. Ne sömürgeci olmuş, ne soykırımla adı anılmış , ne zulüm, ne de başka herhangi bir utançla adı anılan bir mazimiz yoktur.

 Sevgili Gençler,

 Gazi Mustafa Kemal beraberindeki bir avuç arkadaşıyla Samsun'a ayak bastığında başlattığı mücadeleye inanmayanlar vardı. Nasıl ki Gazi Mustafa Kemal 19 Mayıs'ta işgale boyun eğenlere, çareyi mandada arayanlara itibar etmeden sadece Hakk'a ve halka inanarak mücadelesini yürüttüyse, biz de aynı şekilde hareket etmeliyiz

 Bu sene salgın sebebiyle okullarımızda meydanlarda belki bu bayramı içi içe kutlamamızda eksikler olsa da bu coşkuyu yüreklerimizde yaşayarak  İstiklal harbimizin kahramanları başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan ve bunun için terleriyle ve kanlarıyla sulayan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum.

17.05.2021 1478

.